Let’s go to RIVER ZRMANJA CANYON, CROATIA with kid(s) !

Evo nas u Rovanjskoj, otprilike smo na  sredini godišnjeg … Noćas je padala kiša i jutro je isto nekako poluoblačno … Nekako mi i nije za plažu i kupanje … Ok, jutarnja kava i brzo plan što i kako danas … Tea je već isplanirala podmornicu svojim klincima pa ćemo im se i mi “utrpati” … Budući da nam podmornica nije oduzela veći dio dana, vozeći se iz Starigrada prema Rovanjskoj brzo smišljam što bismo još mogli … Nije da baš običavam tako neplanirano i nepripremljeno negdje ići ali bolje i tako nego nikako … Srećom Google sve zna … NP Paklenica je još neki dan otpala zbog dobi klinaca ali tu je kanjon Zrmanje … 😀 Iiiiii idemo … 😀 Nakon nekoliko minuta tu je cijeli plan … Idemo iz smjera Jasenica prema Obrovcu i između telegrafskih stupova 86 i 87 nalazi se “Pariževačka glavica” gdje mi moramo skrenuti … Čim sam ostatku ekipe izrekla ovu rečenicu blijedo su me pogledali i pitali na čemu sam … Kakvi telegrafski stupovi? Jel ikad itko od vas negdje vidio brojeve i na to obraćao pažnju? Moram priznati da ni ja nisam do sada …. Ali ovo  je stvarno točna informacija … I stvarno nas je od prve dovela na pravi put ( ok od druge jer smo fulali stupove pa smo se morali vratiti koji stupić unazad :)) . Evo tu sve piše. 

 //

Here we are, in Rovanjska, in the middle of our vacation … It was raining last night, and it’s still quit cloudy so I think we’ll pass the beach today. Ok, I’ll grab a cup of coffee and figure out what our plan for the day will be … Tea planned the semi-submarine for her kids so we’ll use her plan as well … The semi-submarine didn’t took us the majority of the day, so driving from Starigrad to Rovanjska I’m thinking what could we do next … I’m not usually that unprepared, but  hey … any fieldtrip is better than no fieldtrip … Luckely you can always ask Google …  Since we can’t visit NP Paklenica cause the kids aren’t old enough … river Zrmanja canyon it is … everything is planned in just a few seconds … We are headed from Jasenice towards Obrovac and somewhere in between telegraphic piers 86 and 87 there’s a “Pariževačka glavica” where we have to make a turn … As soon as I said this sentence out loud to the rest of the crew, they just gave me the look and asked me what’s wrong with me … Which telegraphic piers ? … I know … I also never payed any attention to this kinda things and never saw those numbers … But the information was correct, it did took us to the wright place … ok first we missed that piers but we got back, made the turn and here we are … 🙂 Proof.

1

2

3

Plan je savršen i bez mane … Stigli brzo, sparkirali se bez problema, i dalje je oblačno što ovdje i nije tako loše jer je to lakše izdržati nego da te baš prži sunce na ovom kamenu … I onda onako sva super nabrijana na kanjon izletim iz auta, i prvi susret sa ne baš mekom podlogom baca mi pogled prema dolje i neeee … stvarno to imam obuveno ? :/ Ma neee sigurno negdje u autu imam još koji par obuće (pa koje žensko nema pun gepek cipela) … Pogađate … Naravno da nemam, baš prije godišnjeg i prije puta je auto “pospremljen” … Dakle ja sam onaj “turist” na kojeg vas u reklamama upozorava Hrvatska gorska služba spašavanja  …

//

The plan is perfect and flawless … We got here in no time, parked our car in no time, it’s stil cloudy but that’s even better cause it’d be quite hot on a sunny day on this rocks … And than all that enthusiasm about the canyon makes me jump out of the car and the first contact with the ground makes me look down and noooo … Is this really what I’m wearing? :/ … This can not be happening … I definetely have to have another pair of shoes in the car as every girl does … But you can guess … Of course I don’t have … So it looks like I’m the tourist that Croatian rescue service warns you about …

dav

Ma dobro, pa ravan je teren nije to tak strašno, sigurno je još neko poput mene u japankama na primjer ( a to je još i gore 🙂 ) …

//

Well ok, it doesn’t seem that bad … there’s probably somebody out there in his flip-flops for excample ( and thats even worse 🙂 ) …

dav

Krećemo i bez problema pratim njihov tempo …

//

And off we go … I can follow their rhythm without any obstacle ..

dav

Sve dok ih u jednom dijelu više baš i ne pratim … #idiot 🙂

//

And than at one point I can not follow their rhythm … #idiot 🙂

dav

dav

Ali u konačnici ih ipak sustižem …

//

But at the end … Here I am …

dav

I onda ugledam ovo… I više uopće nije bitno koliko prstiju je ozljeđeno … Jedino što nam ovdje, nakon oduševljena prirodnom ljepotom, preostaje je fotkati se pokraj ovog veličanstva prirode …

//

And than I saw this … And it suddenly didn’t matter how many toes did I hurt … The only thing that’s left for us, after being thrilled with the beauty, is to take photos near this natural beauty …

13

14

dav

dav

dav

dav

fbt

fbt

Više o kanjonu Zrmanje možeš pročitati ovdje. Jeste znali da je ovdje sniman Winnetou ?

//

You can read more about Zrmanja canyon here. Did you know that Winnetou was filmed here ?

25

26

27

Htjeli smo i na izlet brodom po Zrmanji kako bismo rijeku doživjeli i iz druge perspektive ali već je bilo malo kasno i zadnja tura je već otišla a i naravno da se sad već javila i glad … Pokušavajući naći neki dobar restač nalazimo nešto još bolje … Mićanove dvore … Ovo je toliko dobro zamišljeno i izvedeno da nemam riječi … Kao neki etno muzej na otvorenom … Konji … Kamp … Ma nema što ne nude … Više o Mićanovim dvorima na dobrom starom Bookingu. PS … I klopa im je odlična …

//

We wanted to take the boat excursion down the Zrmanja river as well, to experience the river from another perspective, but it was a bit late and the last tour already left and since we were quite hungry by now we decided to find some place to eat … And somehow we found this perfect place called Mićanovi dvori … This place is so perfect that I’m speachless … Like an open etno museum … Horses … Camp … So many activities in that one place … More about Mićanovi dvori on our old friend Booking. PS … The food is delightful …

28

29

30

31

32

33

35

36

43

Stay tuned … Nove avanture uskoro … :*

//

Stay tuned … New adventures soon … :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s