Let’s go to ZOTTER CHOCOLATE FACTORY, AUSTRIA with kid(s)!

Krajem veljače, iliti netom prije negoli je korona uzela maha u Europi, bili smo u Austriji par dana. Na povratku iz Linza, odlučili smo stati u Zotter tvornici čokolade i tako “prepoloviti” vožnju. Nije da ne bi izdržali 5-to satnu vožnju jer su navikli (tu mislim na klince 5 god, 2 god i bebu od 4 mjeseca) ali ako im “daš” neki cilj, i to pogotovo neki koji je po njihovom gustu (smjet ćete jest čokolade koliko god želite) možeš skoro pa na kraj svijeta s njima. Inače Zotter tvornica čokolade nalazi se nekih 100-tinjak km od hrvatske granice ili nekih 50 km od Graza. Mi smo jako veliki fanovi čokolade pa nam je ovo već dugo na listi želja. Dakle krenimo redom, stigli, parkirali (besplatno), platili ulaznice (djeca do 3 godine free, 4-5 god 5,90 EUR, 6-10 god 11,90 EUR, 11-17 god 14,90 EUR i odrasli 17,90 EUR), dobili audio guidove i bili smo spremni za čokoladnu avanturu. Do početka ture bilo je malo slobodnog vremena pa smo potražili osvježenje u njihovom fora Flugeln baru.

Tura započinje tako da uz audio guide dobite i keramičku žličicu kojom ćete moći kušati razne vrste čokolada, te pogledate film o nastanku čokolade. Preporučam da budete oprezni kad dođete do prve čokoladne fontane jer se radi o čistom kakaovcu koji nije nimalo sladak kao što očekujete već je dapače poprilično gorak. U prvoj fazi ture možete vidjeti i opipati različita zrna kakaa iz različitih dijelova svijeta.

Zotter tvornicu čokolade osnovao je Josef Zotter sa svojom obitelji. Tijekom cijele ture isprobavate preko 300-tinjak vrsta čokoladnih proizvoda i cijelim putem pratite proizvodni proces.

Razne vrste čokolada u staklenim vitrinama koje padnu pod sjekač kada povučete ručkicu te tako degustirate željene vrste.

Jedini catwalk na koji ću ja ikada dospjeti.

Degustiranje svih vrsta čokolada.

Mislim da ih je sve isprobao.
Pogled na Zoo koji je u sklopu tvornice čokolade.
Dobijete šalicu vrućeg mlijeka i sami radite svoju vruću čokoladu.
Jedna grupna.

Groblje čokolade gdje počivaju sve čokolade koje su povučene iz proizvodnje, kao npr. čokolada sa špekom.

Zoo.

Nama je u Zotteru bilo stvarno zabavno i zanimljivo tako da ovo svakako preporučamo posjetiti, možda kao vikend opciju pa spojiti s Grazom i dinosaur parkom koji je u blizini.

Stay tuned … Nove avanture uskoro … :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s