Let’s go to DINOPARK FUNTANA, CROATIA with kid(s) !

Prošli tjedan smo proveli par dana u Rovinju pa smo između ostalog odlučili posjetiti Dinopark Funtanu. Funtana se nalazi nekih 5 minuta od Poreča a nama je iz Rovinja trebalo nekih 35 – 40 minuta do tamo. Osnovne info … Ulaznice za odrasle 160 kn, za djecu iznad 4 godine 140 kn, djeca do 4 godine gratis. Radno vrijeme 10-18 svaki dan. Naši klinci nisu nešto pretjerano zaluđeni dinosaurima kao što to dječaci obično budu, ali u parku im je bilo super jer uz dinosaure ima i drugih sadržaja. O tome malo kasnije. Dakle moj prvi dojam kad sam vidjela taj Dinopark s ceste i nije nešto spektakularan i da nisam prije izgooglala vjerojatno se ovako na prvu ne bi tu zaustavili. Nemojte da i vas prevari prvi dojam. Stigli smo nešto prije 10 sati i popili kavu u jednom od kafića preko puta parka. Preporučam da i ručak “odradite” u nekoj od lokalnih konoba jer unutar parka imate samo fast food koji me se nije nešto pretjerano dojmio (info … dječji menu – nuggetsi, pommes frittes i sok 57 kn). Kad kupite ulaznicu možete ulaziti izlaziti iz parka pa mislim da je bolja opcija pojesti nešto bolje od klasičnog fast fooda.

Ispred parka. Dinosauri u prirodnoj veličini.
Photo point.
Ulaz u park.
Većina dinosaura je interaktivna pa pritiskom na gumb pomiču glavu ili rep ili se glasaju. Tinu je to bilo odlično a Janu kako koji, nekih se malo bojao.
Možete uzeti kolica unutar parka besplatno i može se svuda proći ali nije baš praktično, neki puteljci su dosta uski ili strmiji pa nije baš najbolja verzija, mi smo još imali i Lotina dječja kolica, pa smo od ovih ubrzo odustali.
“Stisnut ću ako je tata tu u blizini :)”
Neke dinosaure možete “jahati”.
Bali ili Funtana? Dosta ekipe je i ovaj mostić prošlo s dječjim kolicima, ja sam gotovanski prošla okolnom stazicom i pričekala dečke na drugoj strani.
Unutar parka je i mali dječji zoo u kojem možete hraniti male koze. Ne naplaćuje se dodatno.
Unutar parka ima minimalno desetak raznih vlakića, vrtuljaka i sličnog gdje se klinci mogu izvoziti do mile volje. Također se ne naplaćuje dodatno. 🙂
Tu bi mogli biti cijeli dan valjda.
Dobra stvar je što sami pokrećete i zaustavljate većinu tih vrtuljaka i vlakića.
Real size veliš … ? Ovoj je najbliže što ću prići.
Gusarski dio.
Jack Sparrow who ?
🙂
Unutar parka nude i jahanje ponija. Također se ne naplaćuje posebno.

Htjela sam još naglasiti da u unutarnjem dijelu gdje možete pojesti i popiti nešto imate suvenirnicu, fast food i u podne show sa akrobatima i raznim zabavljačima. Mi smo odgledali samo dio showa dok su jeli kasnije su još odjurili vam na trampoline.

Eto to je ukratko to. Dakle long story short, cijene ulaznica koje na prvu nisu male su po meni totalno opravdane jer kad uđete u park u biti više nema potrebe ništa dodatno plaćati. Uzmemo li u obzir da su se naši klinci barem 20 puta vozili na raznim vrtuljcima i vlakićima, skakali na trampolinu, jahali ponije cijena je i više nego korektna. Jedino što sam vidjela da se dodatno plaća je “lov” na dinosaure paintball puškom ( 50 kn ako se ne varam).

Kao što rekoh ako se nađete u Istri s klincima ovo mjesto vam je super za jednodnevni izlet čak i ako vam klinci nisu opčinjeni dinosaurima.

Stay tuned … Nove avanture uskoro … :*

3 thoughts on “Let’s go to DINOPARK FUNTANA, CROATIA with kid(s) !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s