Let’s go to OMIŠ and CETINA RIVER CANYON with kid(s) !

Iako nam je prvotni plan bio ići u Veneciju (pa to eventualno spojiti s Gardalandom i Istrom) na kraju smo se predomislili i odlučili pridružiti ekipi koja je već tada bila u Omišu. I dobro da smo tako odlučili jer nas je vrijeme poslužilo vrhunski a i dobre volje i zabave nije nedostajalo. Dakle, Omiš … Omiš je mnogo više od samo mora, sunca i prekrasne prirode. Ovdje u samom gradu možete doživjeti tisuću godina staru gradsku jezgru kojom su vladali gusari, tvrđave sa spektakularnim pogledom, najveću pješčanu plažu u Dalmaciji, kilometre i kilometre šljunčanih plaža, kanjon rijeke, rafting, kanjoning, zipline, slobodno penjanje. Sve to na samo 10 minuta od centra grada. Mi smo bili smješteni u mjestu Duće gdje smo i večinu vremena provodili u kampu kod frendova te smo tu lokaciju koristili kao bazu.

Zalazak sunca u Dućama.
Neizbježni SUP.

Pješčana plaža je sve što njima treba.

Next generation.
Kamperski život.

Bijeg u “dučan”.
Najpoznatija omiška slastičarna.

Jutarnja šetnja starom gradskom jezgrom.

Idemo na Mirabellu.

Ulaz u tvrđavu se naplaćuje 30 kn za odrasle osobe. Klinci gratis. Pogled odavde je spektakularan i definitivno preporučam popeti se ovdje ako se nađete u Omišu.

Jedno jutro odvojili smo za izlet brodićem po kanjonu rijeke Cetine kako bismo u srcu kanjona rijeke Cetine, na samo šest kilometara od grada Omiša, posjetili poznato izletište Radmanove mlinice. U toj zelenoj oazi očekuje vas pregršt aktivnosti, od najpopularnijeg raftinga, preko slobodnog penjanja, vožnje kanuom i zip-line-om, ali i osvježavajuće kupanje na obližnoj riječnoj plaži. Pod zaklonom visokih stabala i pogledom na stara mlinska kola možete uživati u bogatom izboru domaćih riječnih specijaliteta poput žaba, jegulja i pastrva, ali ne zaboravite probati i domaći soparnik i kruh ispod peke. Ovdje se nalazi i lijep park za djecu kao i mala plaža na kojoj se moguće okupati u Cetini. Mi smo iznajmili čamac na tri sata što je bilo i više nego dovoljno. Od Omiša do Radmanovih mlinica nam je trebalo cca 45 minuta te isto toliko za povratak, a sat i 15 minuta smo iskoristili za uživanje u prirodi. Cijana najma čamca je bila 400 kn. Mi smo stigli oko 10 sati ujutro što se pokazalo jako dobrim jer smo došli prvi. Kasnije je već poprilično zagužvalo.

Stay tuned … New adventures soon … :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s