Let’s go to AQUAE VIVAE, KRAPINSKE TOPLICE, CROATIA with kid(s) !

Krapinske Toplice nalaze se nekih 50-tak km od Zagreba te Vam autom treba oko 45 minuta da biste stigli u ovu malu oazu zabave i relaksacije. Mi smo ujutro posjetili Muzej krapinskih neandertalaca ( blog post uskoro) te se zatim uputili u aquapark Aquae Vivae Krapinske Toplice. I to je bila više nego dobra odluka, pogotovo ako pitate podmladak koji je oduševljen kupanjem, toplicama i bazenima bilo kakve vrste. Ispred kompleksa se nalazi velik, besplatan parking tako da smo se bez problema sparkirali i uživancija je mogla početi.

Na recepciji smo zatekli dvije mlade simpatične djelatnice kod kojih smo dobili narukvice s kojima zaključavate ormarić u garderobi ali i “plaćate” sve unutar objekta tako da ne morate nositi nikakve vrijednosti sa sobom na bazene, nego samo na izlazu platite s narukvice sve što ste konzumirali. Cijene ulaznica za odrasle vikendom su 90 kn, a za djecu od 6-15 god 60 kn, klinci ispod 6 godina imaju free ulaz. Cjenik pogledajte ovdje.

Presvukli se, spremili stvari i krećemo napraviti krug da vidimo gdje ćemo se smjestiti. Moram spomenuti da mi obično idemo na izlete i toplice radnim danom jer nam tako više odgovara zbog prirode posla pa sam se malo iznenadila brojem ljudi u toplicama (ovo je bila nedjelja pa nije ni čudno da ima dosta ljudi). Napravili prvi krug i nije bilo slobodnih ležaljki, krenuli još jedan krug i srela kolegu sa starog posla koji je baš bio na odlasku i ustupio nam je svoje ležaljke. Pozicija idealna za klince, u blizini bazena za najmanje i valjda najbliže ležaljke toboganu koji je starijem mladunčetu najvažniji. Ostavili stvari i krenuli vidjeti što i gdje.

Važno je navesti da aquapark nudi 6 bazena u svojoj ponudi a to su redom : 1) BAZEN S VALOVIMA – koji je tipično jedan od najatraktivnijih ali u vrijeme valova i bazen s najvećom gužvom.

Bazen s valovima.
Bazen s valovima.
Valovi.

2) REKREACIJSKI BAZEN – koji i je baš to, rekracijski bazen koji nudi i razne oblike podvodnih masaža i masažnih “tuševa”, ali da biste ulovili ikoji morate biti dosta vješti jer su uglavnom zauzeti. Ovo je bazen u kojem smo proveli najviše vremena jer vas tobogan spušta u taj bazen. A tobogan, to je tek prica za sebe. Iako u vecini toplica postoji ogranicenje visine na 120 cm za koristenje tobogana pa uglavnom mali ne smije koristiti ni jedan osim onih za bebe (fali mu desetak cm) ovdje nema tog ogranicenja, samo djeca mlada od 6 godina moraju biti u pratnji roditelja. Kakva je to sreca i veselje bilo. Bas iz ovog razloga ove toplice su mu visoko na prvom mjestu bez apsolutno ikakve konkurencije i da pitate malog u koje cemo ici ponovno, to su svakako Aquae Vivae.

Rekreacijski bazen.
Njegovo veličanstvo tobogan.
Gledaj me mama, gledaj me ….

Nakon nekog vremena javila se i glad, te smo provjerili ponudu njihovog restorana. Bilo je vrijeme ručka tako da je restoran radio punom parom. Moram spomenuti da za restoran u ovakvom tipu kompleksa imaju stvarno dobru ponudu, jer obično na ovakvim mjestima srećete varijacije junk fooda. Ovdje to nije slučaj, pa smo tako imali na izbor 2 vrste juha, razne vrste mesa : pečenog, pohanog, grilla, ražnjića, junetine u umaku od šljiva, puretine, piletine, svinjetine, isto toliko i priloga : povrća, krumpira s blitvom, pomfrija, okruglica od kruha, rizi-bizija, štrukli, tjestenine s kozicama, nekoliko vrsta deserta te velik izbor salata i pizza, i bezglutenski menu. Ako u vrijeme najveće gužve nečeg i zafali isto bude ubrzo gotovo tako da slobodno pitajte za isto pa možda samo trebate malo pričekati. Cijene su pristojne, juhe i deserti cca 15 kn, prilozi isto 10-15 kn, meso 30-45 kn ovisi što izaberete, pizze 30-50 kn, kava s mlijekom 10 kn, sokovi 0,5 l 15 kn.

Desert je uvijek najbolji dio obroka.

3) RONILACKI BAZEN je ono što je malom gospodinu bilo najatraktivnije (uz tobogan koji nema konkurencije) ali isti ćemo isprobati za nekoliko godina. Ovdje možete proći ronilačku školu, iznajmiti ili kupiti potrebnu opremu, roniti na dah i kojekakva ronilačka čudesa. Cijene svega navedenog pogledajte na slikama ispod.

Pogled na ronilački bazen dubok 4,5 metra.

4) VANJSKI BAZEN sa temperaturom vode od 35 stupnja celzijusa.

Vanjski atrakcijski bazen sa temperaturom vode 35 celzijusa.

5) BAZEN ZA BEBE Najmlađem članu je bio najbolji mali bazen,vode nešto dublje od gležnja, ali izuzetno tople sa velikom prskalicom u sredini bazena. Ovaj je bazen idealan za malce ispod 2 godine.

Neprekidno prskanje je najveca zabava za malca.

6) PLIVACKI BAZEN za one zeljne rekreacije i plivanja.

Plivački bazen.
Morao je skočiti par puta … 🙂
Rijetki trenutci chillanja kraj bazena.
Jos jedna brzinska fotka i krecemo doma.

Na kraju možemo zaključiti da su Aqaue Vivae ispunila sva očekivanja. Sve je čisto i uredno, osoblje je ljubazno, raznolika ponuda bazena te se može naći za svakog ponešto, u našem slučaju glavna zvijezda aquaparka je svakako njegovo veličanstvo tobogan koji je “kupio” malca več kod prvog spuštanja, dobra ugostiteljska ponuda i ukusna hrana …. Tako da Aquae Vivaeaquaparku dajemo čistu peticu i svakako se vidimo ponovno …

Stay tuned … New adventures coming up soon … :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s