Let’s go to BIOPARC VALENCIA, SPAIN with kid(s) !

Bioparc Valencia je od središta grada odnosno Ciutat Velle udaljen nekih 3-3,5 km. Valencia je super povezana javnim prijevozom pa tako možete birati između autobusa, metroa i tramvaja. Mi smo onih nekoliko puta kada nam nije bilo na pješke koristili autobus koji u takvim kraćim relacijama preferiramo u odnosu na metro jer je to još jedan način razgledavanja grada, plus interakcije s lokalcima. Cijena autobusne karte je 1,5 EUR, a djeca do 6 godina ne plaćaju. Nama je do Bioparca najbolje odgovarala linija 67 i za nekih desetak minuta našli smo se ispred ulaza.

Karte sam ranije kupila on line kako bi izbjegli nepotrebno čekanje u redu što se još jednom pokazalo kao dobra odluka. Djeca do 4 godine ulaze besplatno, od 4 do 12 godina plaćaju 18 EUR, a cijena za odrasle je 23,5 EUR. Iako cijena nije mala po meni vrijedi i isplati se. Meni osobno bi bilo žao da nisam posjetila Bioparc a bila sam u Valenciji. Link na stranicu Bioparca gdje možete online kupiti kartu. U vrijeme kada smo mi ovdje stigli, stiglo je i nekoliko autobusa vrtićke djece i to je jedna od stvari koja me oduševila. Malci od kojih 3-4 godine sa 2 tete u grupi bez problema funkcioniraju na cjelodnevnom izletu. Kad im teta kaže da se prime u par u sekundi su na svom mjestu sa svojim parom. Svaku od tih grupa dočekao je animator ili animatorica Bioparca i krenuli su u razgledavanje. Svaka grupa ima majce određene boje tako da ih prepoznaješ iz aviona. Cijelo vrijeme smo sretali barem jednu grupu i cijelo vrijeme je vladao potpuni red.

Janu je sve što ima perje KVA-KVA… 🙂

Bioparc Valencija otvoren je 2008. godine u isušenom koritu rijeke Turije kao i još puno sadržaja koji se mogu u koritu pronaći. Tada je ovdje dom pronašao velik broj životinja iz prijašnjeg zoološkog vrta. Radi se uglavnom o životinjama koje se prirodno nalaze na afričkom kontinentu. Bioparc ima jedan zaista zanimljiv koncept gdje se uopće ne koriste nikakvi kavezi ni ništa slično već životinje žive u nastambama i staništima najsličnijima onima u prirodi. Kako bi se “spriječio” doticaj životinja i ljudi koriste se prirodne barijere a ne kavez ili ograda, poput stijena, rijeke i slično. Životinje žive u grupama s kompatibilnim vrstama.

Sreća do neba … Lemur mu je VAU – VAU … 🙂

Odavno nisam vidjela žirafu uživo i ovaj dio me baš posebno oduševio.

A najbolji dio je kafić gdje uz kavicu uživate u ovom prekrasnom prizoru. Info o cijenama … Kava s mlijekom 2 EUR, kroasan s čokoladom 2,20 EUR, sok 2 EUR,vruća čokolada 2,20 EUR.

Ovdje smo mu (kakva greška) pokazali kako slikati a da ti je nešto kao u ruci. Kad je vidio fotku to mu je bilo uber cool i do kraja puta nas je izludio s tim. Mama daj slikaj da mi je ovo u ruci,daj slikaj da mi je ono u ruci. I sad ti njemu objasni da to ne igra svaki put. Srećom ovo je bio predzadnji dan puta pa smo izdržali .

O tom pričam … :/

Nakon KVA KVA, I VAU VAU on je spreman za spavanac … 🙂

Nama je za Bioparc trebalo s kavom nekih 3-3,5 sata lagane šetnje. Kao što rekoh, iako ulaznice nisu nešto jeftine za naše pojmove mi Bioparc preporučamo. Klincima ovakvi parkovi uvijek napune baterije pa ih ostatak dana možemo “vući” po muzejima ili nekim znamenitostima njima manje zanimljivim ;).

Stay tuned … Nove avanture uskoro … :*

One thought on “Let’s go to BIOPARC VALENCIA, SPAIN with kid(s) !

Leave a comment