Let’s go to OCEANOGRAFIC, VALENCIA, SPAIN with kid(s) !

Nakon što smo jutro proveli šetajući kroz Ciutat de las arts y las ciencas evo nas već pomalo gladnih u Oceanografic koji je dio navedenog kompleksa. Pogled na red za ulaz nije pretjerano ohrabrujuć ali tu se opet pokazalo dobrim to što su ulaznice unaprijed kupljene on-lineom jer u tom redu ima svega nekoliko ljudi. Kad već spominjem ulaznice evo i info za cijene i link gdje se mogu online kupiti. Dakle za odrasle ćete izdvojiti 30,70 EUR po glavi a za djecu stariju od 4 godine 22,90 EUR. S obzirom da većinu ulaznica kupim dosta ranije, od doma, ne šokira me toliko iznos, jer izbjegnem onaj feeling tog troška na licu mjesta, već samo nosim sa sobom isprintani pass 🙂

Brzinska fotka dok mali još spava … 🙂

Gladni smo i prvo idemo jest, prva zgrada na ulazu je prekrasan kafić u prizemlju sa restoranom u “podrumskom” dijelu i ovim prekrasnim lampama. Već se vidim tu … Ali ne, prerano je, ovaj restoran kao i većina njih u Valenciji poslužuje ručak između 12-13 i 16-17 h,a ako dođete u neko drugo vrijeme poljubit ćete vrata. Falilo je nekoliko minuta do podne a oni su otvarali u 13h.

Naravno da su odmah iza ugla našli zamjenu pa smo tako za 19,90 EUR pojeli hamburger menu za odrasle (9,90 EUR), dječji hot dog menu (4,90 EUR) i kavu s mlijekom (1,90 EUR) i kroasan (2,20 EUR to ja “protestiram” jer nismo u onom prvom restoranu 🙂 ). Mali je na kupovnoj kašici jer je u fazi da ako ne jede nešto kašasto ili jušno sve pljuje van (nominacija za nemajku godine 🙂 Znam)

Ova “hamburgueseria” se nalazi baš na ulazu u delfinarium u kojem je točno pred kraj našeg obroka počinjao show s delfinima koji obično bude 3 puta dnevno. Unaprijed je potrebno provjeriti raspored jer je podložan promjenama. Kako smo se našli u pravo vrijeme na pravom mjestu odlazimo pogledati show.

E sad, show je fora i zanimljiv i sve pet, ali mi smo sličnu stvar već gledali u Loro parku na Tenerifima, i moram priznati da je onaj show na Tenerifima puno puno bolji. Loro park nudi ovakve performanse s dupinima, morskim lavovima, orkama i papigama i svaki od njih ima nekako više elemenata od ovog ovdje. Nemojte me krivo shvatiti, nije da ovdje nešto nije bilo dobro ali nekako je izostao onaj WOW efekt.

I tako pogledali mi taj show i krećemo dalje, odlazim nam po vodu u prvo moguće mjesto i naletim na ovaj prefora restač koji btw za razliku od onog fast fooda ima bolji izbor hrane, i meni još važniji faktor dječju hranilicu (“note to myself” – karta parka koju dobiješ na ulazu služi da pogledaš gdje se što nalazi i što se sve nudi 🙂 ).

Odlazimo pogledati ostatak morskog svijeta ovdje, i prvo nailazimo na pingvine, nakon kojih ulazimo u ogroman iglu.

Klinci su fascinirani roniocima.

On pod bilo koju cijenu želi ući unutra.

Kak to misliš ne mogu unutra … ???

U onom “popularnom hodniku” gdje nastaje većina fotki kad googlate oceanografic je takva gužva da se doslovce jedva prolazi. Ništa od cool fotki tako da jurimo van iz ove gužvetine.

Vrijeme je za predah i osvježenje te ulazimo u kafić sa parkom za klince kako bi na miru popili kavu ( hahaha možda za koju godinu … ).

Smogovci.

Njima je tu i više nego zabavno …

Naravno da u tom parku za klince možete za “sitnih” 6 EUR kupiti napitak-led u raznim bojama kojem klinci naravno ne mogu odoljeti + poslužuje se u ovoj fora dugačkoj bočici sa natpisom Oceanografic – Valencija. Ako želite refill to će vas olakšati za još 3 EUR. Pokušavam objasnit da je bolje uzet sladoled ili neki normalan sok, ali na rubu tantruma je, a i prehodao je danas već preko 20 000 koraka sudeći po aplikaciji na mobu, tako da popuštam. Hey pa ipak smo na godišnjem.

“Mama ovo je najfinija stvar ikad.”
“Nisam ni sumnjala.”

Info … Običan sladoled od vanilije 2 EUR.

Osvježeni krećemo prema izlazu i vidjeti ono što nam je još preostalo.

KVAAAAA – KVAAAAA

Tin pazi leđa. 🙂

Kit u prirodnoj veličini.

“Mama jelda da je tata jači od kita?”
“Mhm”
“Znao sam” 🙂

To je to od Oceanografica. Kao što sam gore već spomenula ako ste slučajno bili u Loro parku na Tenerifima, moje je mišljenje da nećete puno izgubiti ako propustite Oceanografic, pogotovo s obzirom da cijena ulaznica nije baš mala. Ali opet Oceanografic je proglašen drugim najboljim aquariumom na svijetu od strane TripAdvisora tako da nije ni za propustiti. Zanimljiv je to kompleks i fora ga je vidjeti. Više info o Oceonograficu ovdje.

Stay tuned … Nove avanture uskoro … :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s