Let’s go to DELNICE, CROATIA with kid(s)!

Ajmo sutra na sanjkanje … Sutra? Može … Ovako je počeo jedan razgovor prije nekih godinu dana (poprilično kasnim s objavom blog postova, znam, ali sada je otprilike to vrijeme i uskoro dolazi vrijeme sanjkanja i uživanja u snijegu…), kada sam ja standardno predložila da idemo negdje, ne očekujući baš potvrdan odgovor. Jer ruku na srce barem 20 puta dnevno nešto predložim, a i radilo se o radnom danu. No eto uspjela sam dobiti potvrdan odgovor. Ok idemo u Delnice i na Petehovac. Simple as that. Krenuli oko podne iz Zagreba i za manje od sat vremena evo nas u centru Delnica. Odluka pada na park kralja Tomislava. Čim smo se parkirali klinci su “uletili” u snijeg i jedva smo ih uspjeli poloviti.

Euforija na najjače. Ruku na srce, ovog našeg zagrebačkog snijega se baš i nismo nagledali zadnjih par godina pa je ovo bio “Eldorado”.

Uz park nalaze se i stepenice koje vode do Japlenskog vrha gdje ima puno srnica koje možete hraniti i pogledati. Ovo je također bio pun pogodak. 🙂

Nasanjkali se, podružili s srnicama, pogledali klizalište koje je također odmah uz park (klizanje ovog puta preskočili) te odlazimo do Petehovca koji je od centra grada udaljen nekih 10-tak minuta autom.

S obzirom da se radilo o radnom danu, parking smo našli praktički na sanjkalištu, te su na istome uz nas bile još svega dvije obitelji s djecom.

Skijaška vučnica nije radila jer je bio radni dan. No to nas nije spriječilo da se nekoliko puta spustimo dolje na sanjkama. Doduše dovući se gore je bilo malo teže negoli sam to mislila kad sam odozgo gledala dolje … 🙂

Planinski dom Petehovac je radio, tako da se tamo moglo bez problema ručati, popiti topli čaj, kavu, kuhano vino ili slično. Ne sjećam se točnih cijena ali znam da su bile normalne. Eto ide nam Advent, zima, skijanje i sanjkanje… Ovo je jedan po meni super prijedlog kako provesti dan u prirodi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s