Let’s go to FRIDA & FRED MUSEUM, GRAZ, AUSTRIA with kid(s) !

Frida i Fred dječji je interaktivni muzej koji se nalazi u Grazu. Muzej svako malo mijenja postave te je podijeljen na dva dijela. Za djecu od 3-7 godina i za djecu stariju od 8 godina. Ono što je zanimljivo kod ovog muzeja je da se na ulazu izuvaju cipele i po muzeju se hoda bos. Mi smo uzeli ulaznice samo za dio za mlađu djecu i za nas 5 nas je to ispalo 16,50 EUR. Ako imate Ikea family karticu svakako ju uzmite sa sobom jer možete ostvariti još neki popust. U vrijeme naše posjete taj gornji dio za malu djecu bio je “posvećen” biljkama te njihovom uzgoju i rastu. Donji dio muzeja koji je namijenjen za djecu stariju od 8 godina bio je tematski orijentiran na Hranu. Za ovaj dio muzeja bilo bi dobro da djeca ili barem vi govorite njemački kako biste mogli razumijeti o čemu se radi.

Photo dump našeg posjeta F&F muzeju.

Čiji puž će biti brži.

U ovom dijelu nekad u toku dana bude predstava ali mi smo fulali taj dio.

Bundevica ❤️.

Sadimo biljke.

Ozbiljnost na djelu.

Donji dio kojem je tema hrana.

Ove dječje stepenice su bile najveći hit. Minimalno su se 100 puta tuda popeli i spustili. Dobro je što je u tom dijelu i aparat za kavu i grickalice pa ovdje možete u miru popit kavu dok se klinci igraju.

Sad bi i ona bila malina ili jagoda.

Uglavnom možemo zaključiti da je ovo fora mjesto gdje možete s klincima provesti 2-3 sata u vrijeme posjeta Grazu pogotovo ako je ružno vrijeme, iako bih ja ovo prije nazvala “poučnom igraonicom” nego muzejom ali velim za malo dječjeg sadržaja ili predah dušu dalo.

Stay tuned …New adventures soon … :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s