Let’s go to VLAŠIĆ, BOSNIA & HERZEGOVINA with kid(s) !

Četvrtak. Jučer smo stigli iz Osla. Hvatam konce nakon izostanka s posla par dana, i planiram što prvo nadoknaditi. Zvoni telefon i Sanja govori : “Rezervirala sam nam apartman na Vlašiću. Idemo sutra poslije posla.”. Odgovaram da mi to nikako nije opcija jer smo tek došli s puta i kofer mi još stoji neraspakiran, a i skafanderi su za pranje. “Ako se neko može spakirati u jednom danu onda si to ti” odgovara ona i iako, kao, nisam imala to u planu počinje mi se sviđati plan i već googlam Vlašić, jer iskreno ne znam ni gdje se točno u Bosni nalazi. Nakon nekoliko minuta zove me Grđan i također potvrđuje ideju da me sutra skuplja na poslu i putujemo na Vlašić. I tako nas ja brzinski spakiram u četvrtak popodne, nažicam mamu da skuha lonac sarme (jer ko je vidio ići na sanjkanje ili skijanje bez “home made sarme”) i spremni smo za polazak. U petak oko podne zove me Valentina da me pita kada točno krećemo i da će i ona u isto vrijeme krenuti s nama. I tako se naša mala čerga “otisnula” na još jedan weekend get-away. S obzirom na gužvu na granici i činjenicu da nam je na prelazak iste prošlo nešto više od sat i pol do odredišta nam je trebalo dobrih 6 sati pa tako u smještaj dolazimo tek oko 22 sata u petak. I iako je već kasno i mrak, mjesto nas potpuno oduševljava jer je živahno s obzirom da je vikend i svi još i skijaju i sanjkaju se.

Vlašić je planina u srednjoj Bosni. Prostire se u općini Travnik. Njegov je najveći vrh Paljenik (1.933 m). Vlašićka visoravan je visoka 1.300 m, a poznata je po glasovitoj tradiciji spravljanja vlašićkog sira, kao i turizmu na Babanovcu, gdje se vremenom etablirao novi bosanskohercegovački centar zimskog turizma, kojeg posjećuju i strani gosti, zahvaljujući otvaranju skijaških staza i novih hotela. Na planini Vlašiću izvire rijeka Ugar. Apartman nam je bio na pješačkoj udaljenosti od sanjkališta pa ujutro odmah nakon doručka odlazimo na sanjkanje.

A kakva je to sreća i uživancija bila … 🙂

Putem nailazimo na školu skijanja i pada dogovor da će klinci u školicu skijanja. Mali malci na jedan sat a veći cjelodnevno. Cijena cjelodnevne škole skijanja je 60 KM a najam opreme 15 KM, dok je jedan sat škole skijanja 20 KM. Ski pass za odrasle je 40 KM cjelodnevni a 20 KM poludnevni. Nakon skijanja ostatak vikenda provodimo na snijegu, svježem zraku i okruženi dobrom voljom i super raspoloženjem. A ovo je mali photo dump jednog zabavnog snježnog vikenda.

Vlašić vraćamo ti se dogodine na barem 5 dana.

Stay tuned … New adventures soon … :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s